زونا و علائم ابتلا به آن

واضح ترین علائم ابتلا به زونا معمولا سوزش و درد در یک قسمت از بدن یا صورت است. درد معمولا در یک طرف بدن و بخش های کوچک اتفاق می افتد و سپس تاول‌های دردناکی در پی آن ظاهر خواهند شد. این تاول ها در یک سمت بدن ایجاد می شوند و اغلب کمر، گردن، شکم یا صورت را درگیر خواهند کرد. بعضی از افراد دچار تب، سردرد، آشفتگی معده یا حال عمومی ناخوشایند، می شوند. درد ممکن است روزها قبل از ضایعه پوستی ایجاد شود و می تواند خفیف یا شدید باشد.

 

 

درد در قسمت هایی از بدن که ضایعه پوستی دارد، بیشتر بروز داده می شود. این دردها می توانند آن قدر شدید باشند که باعث اختلال خواب و فعالیت های روزانه فرد شوند. شدت درد در اغلب افراد مسن نسبت به جوانان بیشتر است. تاول های زونا 3 الی 4 روز بعد می توانند به زخم و حتی زخم های باز تبدیل شوند. این تاول ها در افراد با ایمنی طبیعی به مرور ترکیده، سپس خشک و در پایان پوسته پوسته می شوند و معمولا بعد از یک هفته الی 10 روز عفونی نیستند. به طور کلی ضایعات در طی 3 الی 4 هفته ناپدید می شوند. ممکن است مدت ها بعد از بهبودی زونا اثر زخم و تغییرات رنگ پوست باقی بماند. گاهی اوقات این زخم ها می توانند با باکتری های عفونی همراه شوند.


عفونت ریه:
 وخیم‌ترین عارضه آبله‌مرغان است و اغلب بالغین را گرفتار می‌کند. معمولا ۵-۲ روز بعد از شروع بیماری با علایم تنگی نفس ، سرفه و تند شدن تنفس و تب ظاهر می‌شود و ممکن است باعث نارسایی تنفسی شود.
بیماری زونا:
گاهی‌ پس‌ از طی‌ شدن‌ سیر بیماری‌ آبله‌ مرغان ‌، ویروس‌ در بدن‌ به‌ حالت‌ خفته‌ باقی‌ می‌ماند (احتمالاً در ریشه‌ اعصاب‌ نزدیک‌ نخاع ‌). این‌ ویروس‌ خفته‌ ممکن‌ است‌ سال‌ها بعد دوباره‌ بیدار شود و بیماری‌ زونا را ایجاد کند.این بیماری ناشی از فعال شدن دوباره ویروس واریسلا زوستر در رشته عصبی نخاعی است که با درد شدید و ضایعات پوستی مشخص می‌شود.
سایر عوارض:
 عبارتند از عفونت مغز یا یرده‌های مغزی بوسیله ویروس واریسلا زوستر ، التهاب قلب ، قرنیه ، مفاصل و کبد و پانکراس.
سیر بیماری
بهبود خود به‌ خودی کودکان‌ معمولاً در عرض‌ ۱۰-۷ روز بهبود می‌یابند، در بزرگسالان‌ این‌ مدت‌ بیشتر است‌ و احتمال‌ بروز عوارض‌ در آنها بیشتر است‌. پس‌ از بهبود ، فرد برای‌ تمام‌ عمر در مقابل‌ آبله‌ مرغان‌ ایمنی‌ دارد.

 

عوامل موثر در ابتلا به بیماری زونا

  • بالا رفتن سن و سالمندان (به ویژه سنین بالای 60 سال)
  • افراد مبتلا به بیماری هایی مانند HIV، ایدز و یا سرطان که از سیستم ایمنی بدنی ضعیفی برخوردارند
  • استفاده از داروهایی که شامل ترکیباتی نظیر استروئیدها یا داروهای تجویز شده بعد از پیوند عضو که  ممکن است سیستم ایمنی بدن را ضعیف کنند
  • بیمارانی که با پرتو درمانی و همینطور شیمی درمانی تحت معالجه قرار گرفته اند
  • افرادی که به بیماری‌های خود ایمنی نظیر آرتریت روماتوئید، لوپوس اریتماتوز، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو مبتلا می شوند
  • افرادی که دچار ضربه شدید روحی و یا حتی جسمی شده اند

 


وارشانه شوند ,زونا ,بیماری ,ممکن ,ایمنی ,شدید ,بیماری زونا ,بیشتر است‌ ,سیستم ایمنی ,واریسلا زوستر ,ویروس واریسلا ,ویروس واریسلا زوستر منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

عاشقانه های عزیز دلم خنده دار شـــــوکـــــا پارسی فان - مجله تفریحی ، سرگرمی ، دانلود فیلم و سریال تارا طب حسین بختیار|مشاور ، طراح و پیاده ساز شبکه ای کامپیوتری و سیستم های امنیتی سایت اینترنتی تایم